xkuchtik.cz

 

FAZOLE S BLOŇSKOU OMÁČKOU

 

IGREDIENCE: 300g bílých fazolí, 1 bobkový list, 2 zrnka pepře, sůl, olej. Omáčka: 50g vepřového bůčku nebo tučného vepřového masa, 1 lžíce oleje, 2 cibule, kousek mrkve a celeru, 250g mletého hovězího masa, vývar, 1 dl vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, špetka muškátového květu, 2 lžíce smetany (nebo lžíce másla),petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole propláchneme studenou vodou, zalijeme vodou a necháme nabobtnat asi 6 hodin. Pak je scedíme, zalijeme další vodou, přidáme koření a uvaříme doměkka. Slijeme je, osolíme, promícháme se lžící oleje a rozdělíme na talíře. Přelijeme je omáčkou, obložíme zeleninou a podáváme. Příprava omáčky: Vepřové maso nakrájíme na kostičky, opečeme na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, zeleninu a mleté maso, vše osmáhneme, zalijeme trochou vývaru a vínem a uvedeme do varu. Přidáme rajčatový protlak, sůl, koření dusíme, až maso změkne. Zjemníme smetanou nebo máslem a posypeme usekanou petrželkou.

 


Vloženo:24. 1. 2014  
http://www.xkuchtik.cz