xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ KŘIDÉLKA S OLIVAMI

 

INGREDIENCE: 1 kg křidélek (cca 16 kusů), 4 plátky toustového chleba, sůl, bílý pepř, chilli, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 100 ml ananasové šťávy, 2 lžíce kečupu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Křidélka opereme a osušíme. Plátky toustového chleba jemně nadrobme, osolíme, opepříme a okořeníme chilli. Rozšleháme celá vejce a křidélka v něm namočíme. Poté je obalíme v rozdrobeném chlebu. Trochu uhněteme, aby se drobečky nepřipalovali v oleji při smažení. Česnek utřeme se solí dojemna se špetkou soli. Olej, nejlépe olivový, rozehřejeme v pánvi. Do oleje vsypeme česnek a trochu podusíme. Poté do oleje vložíme křidélka a smažíme asi 6 minut po každé straně. Vyjmeme a udržujeme v teplé předehřáté troubě. Zmírníme teplotu a do oleje vlijeme ananasovou šťávu a kečup, promícháme a povaříme. Křidélka ozdobíme hlávkovým salátem, nasekanou petrželkou, plátky citrónu a olivami. Příloha: Hranolky nebo krokety.

 


Vloženo:8. 5. 2008  
http://www.xkuchtik.cz