xkuchtik.cz

 

KACHNA PO ČÍNSKU

 

INGREDIENCE: 500g kachního masa, 2 vejce, 2 lžíce bramborové moučky, 1 menší hlávky zelí, 2 lžíce červeného vína, 2 lžíce vorčestru, 2 lžíce polévkového koření Vitana, 1 lžičky koření kari, 1 lžičky koření chilli, 3 lžíce oleje, vývar z kostky Masoxu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme bramborovou moučkou a smícháme s vajíčky. Necháme nejméně 1 hodinu proležet za občasného zamíchání. Mezitím si nakrájíme zelí na nudličky a v osolené vodě ho uvaříme téměř doměkka. Připravíme si zálivku z červeného vína, vorčestru, polévkového koření a několika lžic vývaru. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kachní maso, koření a za stálého míchání ode dna narychlo opečeme, zalijeme připravenou zálivkou a dusíme. Podle potřeby občas podléváme vývarem. Před koncem dušení přidáme uvařené zelí. Maso nemá mít ke konci dušení téměř žádnou omáčku Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

 


Vloženo:20. 4. 2015  
http://www.xkuchtik.cz