xkuchtik.cz

 

JÁTÁTROVÁ TLAČENKA

 

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 vepřové koleno zadní, 300g vepřových jater, 300 g vepřových kůží, sůl, cibule, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Kůži vaříme samostatně, včetně kůže z kolena, do měkka a jemně ji umeleme. Maso z kolena obereme a spolu s vepřovou plecí nakrájíme na kostky. Játra nakrájíme na plátky a oblanšírujeme. Vyndáme do studené vody a pak přendáme na sítko okapat. Všechny suroviny vložíme do mísy, promícháme, ochutíme kořením, hustotu upravíme vývarem a nakonec vmícháme na drobno nakrájenou cibuli usmaženou do růžova. Plníme do tlačenkových střev a dáme do horké vody vařit mírným varem asi na 1,5 hodiny. Vyjmeme a necháme vychladit.

 


Vloženo:28. 2. 2001  
http://www.xkuchtik.cz