xkuchtik.cz

 

JEZEVEC

 

INGREDIENCE: 2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu,1-2 citróny, 1 l bílého vína,
Sůl, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 5 zrn pepře, 1/4 l olivového oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do hluboké mísy nalijeme víno, šťávu z citrónů a přidáme koření. Do této marinády naložíme na 2 až 4 dny očištěnou zvěřinu
a zatížíme, aby byla potopená. Po vyjmutí zvěřinu potřeme olejem a prudce
opečeme za podlévání marinádou s kořením. Pečeni naporcujeme a polijeme
šťávou.Touto šťávou se polévá na talíři pouze zvěřina,nikoli příloha.
Příloha: houskový knedlík, hrušky nebo brusinky.

 


Vloženo:10. 5. 1999  
http://www.xkuchtik.cz