xkuchtik.cz

 

SLEZSKÁ PRDELANKA

 

INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme přejít varem a zvolna vmícháme scezenou krev. Vzhledem k tomu, že krev je vždy slaná tak polévku dochutíme solí až k závěru. Před ukončením varu vložíme do polévky na kostičky nakrájené maso z hlavy (včetně ovaru).

 


Vloženo:18. 1. 2009  
http://www.xkuchtik.cz