xkuchtik.cz

 

JÁTROVÁ PAŠTIKA-ŘEZNICKÁ

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 250g vepřových jater, 1 cibule, mletý pepř, mletá skořice, mletý zázvor strouhaný muškátový oříšek, sů1 (nebo použijeme již předem namíchané paštikové koření, lžíce sádla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra jemně umeleme. Játra vložíme do mixeru, přidáme scezenou, do růžova usmaženou, na jemno nakrájenou cibuli a umixujeme ji do pěny. Uvařený vepřový lalok umeleme a postupně přidáváme k játrům a mixujeme. Ochutíme kořením a paštiku plníme do forem které jsme předem vyložili plátky slaniny nebo alobalem. Vaříme ve vodní lázni pod poklicí v troubě asi jednu hodinu. Paštiku necháme ve formě vychladit. Pokud je paštika balená ve slanině, tak ji po vychladnutí zabalíme do alobalu.

 


Vloženo:26. 9. 2005  
http://www.xkuchtik.cz