xkuchtik.cz

 

LEVNÁ HUSPENINA.

 

INGREDIENCE: 2kg vepřových nožiček, 500g vepřové kůže, 500g laloku, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, zelený hrášek, 5 bobkových listů, celé nové koření, celý pepř, mletý pepř, sůl, ocet, cukr, vegeta, třený česnek, cibule.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky a kůže dobře očistíme, vše dobře ve studené vodě omyjeme a dáme do mírně osolené vody vařit. Po zavaření sesbíráme pěnu, přidáme koření, zeleninu (bez hrášku) a přikryté poklicí vaříme do měkka. Musíme si však pohlídat uvaření kůží, které jsou brzy měkké. Nejdéle se vaří nožičky. Nožičky obereme, maso z nožiček a kůže nakrájíme na jemné nudličky. Ostatní kůže na drobno umeleme, dáme na pekáček, promícháme s nakrájeným lalokem a masem. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Na závěr vložíme hrášek, zalijeme procezeným vývarem, ochutíme třeným česnekem mletým pepřem, vegetou, octem a podle chuti i cukrem. Provaříme a necháme bud ve formě, nebo na pekáčku ztuhnout. Nezapomeneme před podáváním odstranit tuk, který při tuhnutí vystoupí na povrch.

 


Vloženo:25. 1. 2005  
http://www.xkuchtik.cz