xkuchtik.cz

 

JARNI BEEF SALÁT.

 

INGREDIENCE.: 50g hovězího masa, 2 cl bílého přírodního vína, 30g salátových okurek, 30g rajčat, 20g ředkviček, 10g cibule, 20g paprikových lusků, 20g oleje, 2 cl citrónové šťávy, hořčice, sůl, mletý bílý pepř, hlávkový salát.POSTUP PŘÍPRAVY. Mladé hovězí maso uvařené doměkka, se nakrájí na menší kostičky a vloží se na chvíli do bílého přírodního vína. Oloupané salátové okurky, rajčata a ředkvičky se nakrájejí na drobnější kousky a promíchají se s jemně krájenou cibulí a paprikovými lusky, trochou oleje, citrónové šťávy a hořčice; vše se osolí a ochutí bílým mletým pepřem. Nakonec se směs promíchá s připraveným a nakrájeným hovězím masem a trochou bílého vína. Salát se klade na opláchnuté listy hlávkového salátu. Zdobí se ředkvičkami a srdíčkem z hlávkového salátu. Používají-li se k přípravě salátu skleníkové okurky, možno je zpracovat i se slupkou, musí však být dobře opláchnuté.

 


Vloženo:28. 4. 2005  
http://www.xkuchtik.cz