xkuchtik.cz

 

CANDÁT NA RUSKÝ ZPŮSOB

 

INGREDIENCE: 750 g očištěného candáta, 110 g tuku, 50 g cibule, bobkový list, celý pepř, 2,5 cl bílého vína, 1 žloutek, lžíce rajčatového protlaku, lžíce hladké mouky, polovina citrónu, lžíce kaviáru, 5 cl smetany, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmahneme do růžova drobně krájenou cibulku, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a při občasném přelévání tímto základem dodusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, necháme zahřát k bodu varu a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.

 


Vloženo:3. 1. 2011  
http://www.xkuchtik.cz