xkuchtik.cz

 

KRÁLIK NA ČESNEKU.

 

INGREDIENCE: 1 kg zadní části králíka, 50 g slaniny 75 g tuku, 75 g cibule, 15 g česneku, 25 g hladké mouky, sůl, celý pepř, celé nové koření.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěného a odblaněného králíka oddělíme zadní běhy a hřbet, protkneme poloviční dávkou slaniny, potřeme utřeným česnekem se solí, ještě osolíme a necháme odležet. Zbývající slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme tuk, drobně krájenou cibulku, vše osmahneme do červena, přidáme nové koření a celý pepř, zalijeme trochou vařící vody, vložíme připraveného králíka a pečeme v troubě do měkka. Při pečení králíka nejméně dvakrát obrátíme, občas podlijeme vlastní šťávou, kterou podle potřeby dolijeme vařící vodou. Vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme do červena, zalijeme vlažnou vodou, aby po rozšlehání vznikla řídká šťáva a.vaříme ji tak dlouho, až se počne oddělovat tuk.

 


Vloženo:1. 11. 2005  
http://www.xkuchtik.cz