xkuchtik.cz

 

LYONSKÁ HUSA

Na Štědrovečerní stůl !!

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Mladou husičku osolíme, převážeme silnou nití, aby se při pečení nerozevřela. Nakrájíme asi 120 g kořenové zeleniny, 40g cibule a osmažíme je v pekáči na másle. Navrch položíme husičku prsíčky dolů, podlijeme ji vývarem, přilijeme 2 dl přírodního červeného vína, zakryjeme a dáme dusit. Zatímco se husa dusí, uděláme silnou hnědou omáčku, rozředíme ji šťávou a přilijeme do pekáče. Za občasného podlévání pečeme husu do poloměkka. Potom ji obrátíme a už nezakrytou v troubě dodusíme. Nezapomeneme však podlévat!

 


Vloženo:16. 12. 2008  
http://www.xkuchtik.cz