xkuchtik.cz

 

DANSKÁ HUSA

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Do středu oválné mísy narovnáme vedle sebe porce pečené husy. Vařenou rýži osolíme, posypeme kořením kari a nastrouhanou citrónovou kůrou, přidáme několik kapek citrónu a promícháme. Tak připravenou rýži napěchujeme do sběračky (předem smočené do studené vody) a vyklopíme kolem porcí husy na míse. K polokoulím vyklopené rýže přidáme dílky mandarinek, vedle kápneme trochu sladkého kečupu a ozdobíme snítkou petrželky. Navíc rýži obklopíme řádkou pražených slaných mandlí. Šťávu z husy podáváme v omáčníku. V chuti tento způsob rovnocenně soupeří se způsobem českým.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz