xkuchtik.cz

 

JEHNĚ NA PAPRICE.

 

INGREDIENCE: 1 kg předního masa z jehněte, 75 g rostlinného tuku, 1 dl mléka, 75 g cibule, 50 g hladké mouky, sůl, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně krájenou cibulku osmažíme v poloviční dávce tuku, přidáme papriku, zalijeme trochou vařící vody; vložíme vyprané, na stejné díly rozsekané maso, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Dušené jehně vyndáme pomocí drátěné naběračky, šťávu zahustíme předem připravenou světlou jíškou z druhé poloviny tuku a mouky, dobře promícháme, podle potřeby zředíme, vodou, aby omáčka byla přiměřeně řídká a vaříme do zhoustnutí. Nakonec zalijeme mlékem, podle chuti osolíme, přecedíme přes jemné sítko na maso, necháme převařit a podáváme. Jehněčí maso nemá být rozvařené ani tuhé, kosti se musí lehce oddělit od masa.

 


Vloženo:19. 4. 2000  
http://www.xkuchtik.cz