xkuchtik.cz

 

HRUŠKOVÝ KOLÁČ.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Hrušky oloupeme a rozpůlíme, zbavíme jádřinců a udusíme ve vodě s trochou cukru a citrónové šťávy. Když změknou, dáme je na síto odkapat. Mezitím vypracujeme těsto z 80g másla, 80g cukru, 150g mouky, 1 žloutku, 1 lžíce rumu a špetky soli. Propracované těsto rozválíme na placku a dáme na koláčovou formu mírně vymazanou. Pečeme ve vyhřáté troubě, na hotový koláč navrstvíme dušené hrušky a na ně dáme sníh ušlehaný z 2 bílků a 100g cukru. Vložíme ještě na chvíli do trouby, aby sníh zrůžověl, a ještě teplý koláč krájíme na díly.

 


Vloženo:23. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz