xkuchtik.cz

 

ZAJEČÍ PAŠTIKA.

 

INGREDIENCE: 750g zaječího masa, 250g tučného vepřového masa, 100g slaniny, 1cible, sůl, pepř, zelenina do polévky, 1 husí játra, několik lanýžů, 2-4 lžíce madeiry či jiného sladkého, např. tokajského vína, slanina v plátcích. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kostky a podusíme v ní rozsekanou polévkovou zeleninu a cibuli. Přidáme zaječí a vepřové maso a dusíme do měkka.Potom umeleme obojí maso třikrát čtyřikrát po sobě a osolíme je a opepříme. Část této směsi, ovšem vychladlé, rozestřeme na dně formy, vyložené plátky slaniny. Jako další vrstvu přidáme rozřezaná syrová husí játra s lanýži. Opakujeme předchozí postup a pokračujeme, až je forma naplněna. Nakonec polijeme hmotu madeirským či jiným sladkým, např. tokajským vínem, přikryjeme ji zbylými plátky slaniny a vaříme 1 - 1 1/2 hodiny ve vodní lázni.

 


Vloženo:22. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz