xkuchtik.cz

 

KRKONOŠSKÝ HOUBOVÝ NÁKYP.

 

INGREDIENCE: 80g sušených hub, 8 housek, 1/2 l mléka, 30g krupice, sůl, pepř, stroužky česneku, 1 malá cibule, majoránka, 4 vejce, 30g másla sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby necháme nejdříve nabobtnat, potom je uvaříme i měkka a rozsekáme. Housky rozřežeme na kostky, přelijeme mlékem, vmícháme do nich vejce, přidáme krupici a necháme vykynout. jednom dílu másla zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, dusíme, potom ochutíme česnekem rozetřeným v soli a majoránkou, nakonec vše dáme s houbami dohromady a zpracujeme v jedno těsto. Osolíme je a opepříme, vložíme do vymaštěného pekáče a pečme v předem rozpálené troubě asi 45 minut. Tento nákyp krájíme jako koláč a podáváme buď za tepla, nebo za studena.

 


Vloženo:21. 7. 2001  
http://www.xkuchtik.cz