xkuchtik.cz

 

FLORENTSKÁ VAJÍČKA.

 

INGREDIENCE: 4 vejce, 250 g špenátu, 15g tuku, slaná voda. Omáčka: 30g ruku, 30g mouky, 3/8 l mléka, sůl, 50g strouhaného parmazánu, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát vaříme 2 minuty ve slané vodě, potom jej propláchneme studenou vodou a krátce podusíme na tuku. Mezitím si připravíme z tuku, mouky a mléka omáčku, kterou osolíme a okořeníme polovinou nastrouhaného parmazánu. Nyní vymastíme nádobu pro nákypy, naplníme špenátem, který posypeme zbytkem sýra, a opatrně na něj rozklepneme vejce. Omáčku rozmícháme zbylým máslem, přelijeme ji přes vejce a nádobu vložíme na 20 minut do horké trouby. Jakmile jsou vejce trochu zahnědlá, jídlo podáváme.

 


Vloženo:22. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz