xkuchtik.cz

 

BRZLÍKOVÁ POLÉVKA.

 

INGREDIENCE: 1 telecí brzlík, 20g másla, sůl, 80g zeleniny, 40g másla, 60g mouky, 1 malý květák, pepř, pažitka, 1/8 l mléka, 1 vejce.

POSTUP PŘÍPRAVY: Poté, co brzlík ležel půl hodiny ve studené vodě, dáme nádobu sním na plotnu. Když je voda horká, vyměníme ji za studenou a opakujeme předchozí postup. Zbělený a tuhý brzlík zbavíme šlach a udusíme jej na másle. Zeleninovou polévku osolíme, zahustíme světlou jíškou, přidáme do ní na růžičky rozebraný květák a povaříme. Před podáváním přidáme do polévky na kostičky nakrájený brzlík i se šťávou; mletý pepř a sekanou pažitku. V polévkové míse umícháme vajíčko, přilijeme polévku a podáváme k ní vaječnou sedlinu nebo svitek.

 


Vloženo:19. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz