xkuchtik.cz

 

SMAŽENÉ JEHNĚČÍ MASO.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí maso smažíme také tím způsobem, že hrudí nejprve spaříme, aby zbělelo, a potom je uvaříme v tučné slané polévce s nakrájenou cibulí. Měkké maso dáme na mísu vychladnout, vykostíme je a nařežeme z něj úhledné řízky. Polévku, ve které se vařilo, zapražíme světlou máslovou jíškou, zalijeme bílým vínem a zahustíme žloutkem. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a omáčku necháme vychladnout. Řízky v ní řádně omočíme, narovnáme na olejem potřenou mísu a dáme do ledničky. Je-li omáčka na nich už tuhá, smočíme je ve vejci, obalíme ve strouhance a smažíme.

 


Vloženo:14. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz