xkuchtik.cz

 

SVÍČKOVÁ – DIPLOMAT.

 

INGREDIENCE: 800g svíčkové, 200g slaniny, 100g mandlí, 1 vejce, 5 jablek, máslo, sůl, mletý pepř, olej, bílé víno, brusinky, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou posolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Nyní rozkrájíme slaninu na tenké plátky, potřeme je nastrouhaným jablkem, smíchaným s rozšlehaným vejcem a posypeme je na drobno posekanými mandlemi, které jsme předtím upražili na másle. Slaninové plátky se směsí pokapu vínem, položíme na ně studenou svíčkovou, zabalíme ji do nich, jakož i do alobalu. Dbáme na to, aby špek přišel co nejvíc k masu. Dobře utěsníme, dáme do pekáče s trochou vody a pečeme na středním stupni asi 1/2 hodiny. Mezitím zbavíme 4 jablka jaderníku, naplníme máslem, brusinkami, cukrem a upečeme je podlité trochou vína. Šťávu dáme pod svíčkovou a jablka vedle ní jako přílohu.

 


Vloženo:14. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz