xkuchtik.cz

 

MAĎARSKÝ GULÁŠ Z KAPRA.

 

INGREDIENCE: 2 půlky kapra, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 40g slaniny, 2-3 cibule, sladká mletá paprika,¼ l vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, ¼ l kysané smetany 2 žloutky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje. Na druhé polovině oleje a na slanině zpěníme dorůžova cibulku, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme opečené kousky kapra, rajčatový protlak a dusíme asi deset minut. Do kysané smetany zašleháme žloutky a přilijeme do dušeniny. Nádobu přendáme do vodní lázně, aby se guláš nevařil, a necháme ho zhoustnout. Jako přílohu podáváme těstoviny, rýží nebo slané pečivo.

 


Vloženo:13. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz