xkuchtik.cz

 

SRNČÍ GULÁŠ NA ZPŮSOB CSÁNGÓ.

 

INGREDIENCE:
700g srnčího plecka,
4 lžíce sádla,
2-3 cibule,
3 lžičky mleté sladké papriky,
trochu kmínu,
4-5 stroužků česneku, sůl,
250g kysaného zelí,
3-4 zelené papriky,
100g rýže,
3 dl kysané smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Zvěřinu nakrájíme na větší kousky.
Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme mletou sladkou papriku, kmín, česnek utřený se solí, zvěřinu a vše osmažíme.
Zvěřinu dusíme při občasném podlévání vodou a podléváme jen tolik, aby se nepřipálila.
Když je maso napůl dušené, přidáme pokrájené kysané zelí, popřípadě i několik paprik pokrájených na nudličky a přilijeme tolik vody, aby potraviny byly potopené, a dusíme do poloměkka.
Potom přidáme opranou ryži a vše dusíme doměkka.
Nakonec přilijeme do guláše kysanou smetanu, povaříme, dochutíme a hned podáváme.

 


Vloženo:13. 10. 2010  
http://www.xkuchtik.cz