xkuchtik.cz

 

SRNČÍ GULÁŠ SE ŽAMPIONY

 

INGREDIENCE pro SRNČÍ GULÁŠ SE ŽAMPIONY:
100g žampiónů,
20g slaniny, pepř, kmín,
3 lžíce sádla,
1 středné velká cibule,
500g srnčího masa (bez kosti),
200g vepřového masa,
mletá sladká paprika, sůl, vývar z kostí,
1/2 kostky masoxu,
40 g kečupu,
1 lžíce kysané smetany,
hladká mouka na zahuštění,
1 dl červeného vína.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Houby dusíme na slanině s pepřem a kmínem.
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na kostky rozkrájené maso (srnčí i vepřové), osolíme a dusíme.
Když se maso vydusí do tuku, zaprášíme je mletou paprikou, osmahneme a podlijeme vývarem.
Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí, ve kterém jsme rozpustili půl kostky masoxu.
Po změknutí přidáme kečup, kysanou smetanu rozšlehanou s moukou a červené víno.
Krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

 


Vloženo:17. 10. 2010  
http://www.xkuchtik.cz