xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ GULÁŠ S FAZOLEMI A ZELENINOU.

 

INGREDIENCE: 50g bílých fazolí, 10g sušených hub, 50g slaniny, 650g hovězí kližky, 1 cibule, sů1, pepř, 1 mrkev, 1/4 malého celeru, 1 lžíce rajčatového protlaku, stroužek česneku, majoránka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do měkka. Mezitím namočíme sušené houby a na pokrájené rozškvařené slanině opečeme na kostky pokrájené maso. K němu přidáme drobné nakrájenou cibuli a obojí necháme osmahnout. Osolíme, opepříme, podlijeme, přidáme pokrájené sušené houby a dusíme, až je maso téměř měkké; podle potřeby podléváme vodou. Potom přidáme drobně nakrájenou kořenovou zeleninu, rajčatový protlak a dusíme, až je maso i zelenina měkké. Nakonec vmícháme dobře uvařené fazole a přichutíme utřeným česnekem a majoránkou.

 


Vloženo:10. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz