xkuchtik.cz

 

GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA PO ZAHRADNICKU.

 

INGREDIENCE: 600g hovězí kližky, 50g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, vývar, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky(nebo strouhaný chléb), mrkev, sterilovaný nebo zmrazený hrášek, fazolky, malý květák (celkem asi 400 g zeleniny), majoránka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky; v kastrolu na sádle nebo na pokrájené rozškvařené slanině zpěníme do světležluta cibulku, pak k ní přidáme nakrájené maso a po všech stranách opečeme. K opečenému masu přidáme mletou sladkou papriku, osmahneme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a za občasného podlévání dusíme maso tak dlouho, až je poloměkké. Potom šťávu necháme vysmahnout do tuku a zbylou šťávu s tukem zaprášíme moukou nebo nastrouhaným chlebem a za stálého míchání osmahneme. Po osmahnutí zalijeme vývarem a přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a společně vše dusíme do měkka. Před dokončením přidáme majoránku a sterilovaný nebo zmrazený hrášek, fazolky překrájené na menší kousky a květák rozebraný na růžičky. Příloha: vařené brambory, knedlíky, těstoviny, chléb.

 


Vloženo:10. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz