xkuchtik.cz

 

HOLUB NA DIVOKO.

 

INGREDIENCE: 2 holubi, mletý jalovec, 20g másla, 50g slaniny, 60g másla, celer, mrkev, kořenová petržel, cibule, zrnka pepře, nového koření, bobkový list, tymián, trochu mouky, citrónová šťáva, trochu cukru, malinové či rybízové zavařeniny a červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané holuby osolíme a vytřeme je uvnitř máslem, smíchaným s mletým jalovcem. Pak do nich vložíme očištěné vnitřnosti, tzn. srdce, játra, žaludek, svážeme je a na prsíčkách prošpikujeme. Nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli necháme zarůžovět na másle se slaninou, přidáme do ní maso, které okořeníme, podlijeme vývarem a pod pokličkou udusíme do měkka. Holuby potom vyndáme a rozpůlíme. Šťávu zaprášíme, podusíme, zalijeme vývarem, přidáme citrónovou šťávu, cukr a trochu malinové či rybízové zavařeniny a povaříme ji. Pak omáčku procedíme na holuby, přidáme červené víno a maso necháme ještě krátce povařit. Podáváme s noky.

 


Vloženo:9. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz