xkuchtik.cz

 

BULHARSKÉ SKOPOVÉ

 

Skopové zbavíme tuku, naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a lžící maizeny. Pak odložíme maso do chladna a mezitím nakrájíme nadrobno cibulku, dáme ji na oleji zpěnit, přidáme odleželé maso, které na prudkém ohni osmažíme do zlatova. Pak přidáme kousek hlávky nakrájeného zelí, na růžičky rozebraný malý květák, celer nakrájený na nudličky, hrst sušených hub, 5 rajčat nakrájených na kolečka, poprášíme sladkou paprikou, přidáme třený česnek, bobkový list, asi 2 lžíce oleje, zakryjeme pokličkou a dusíme. Ke konci vezmeme 6 oloupaných nakrájených syrových brambor a dusíme je s masem i se zeleninou do měkka.

 


Vloženo:17. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz