xkuchtik.cz

 

SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY

 

INGREDIENCE: Těsto: 20 g droždí, 60 g mouč. cukru, 300 g hl. mouky, cca 200 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 60 g másla, 1 vejce na potření.
Náplň: 200 ml mléka, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 200 ml mletého máku, 80 g krupicového cukru, 100 g rozinek, špetka skořice, 1 lžíce medu, 1 lžíce rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Zbylou moku prosijeme do mísy. Přidáme sůl, zbylý cukr, vejce, kvásek, mléko a rozpuštěné máslo. Zaděláme vláčné těsto a necháme je vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme kulatý plát a rádélkem ho paprsčitě rozkrájíme na 8 trojúhelníčků. Na každý naneseme trochu makové náplně a stočíme. Stočené rohlíčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem. V troubě je při 180 °C pečeme dozlatova.
Náplň: Mléko svaříme s pudinkovým práškem, mákem a cukrem. Vsypeme rozinky a krátce povaříme. Přidáme skořici, med a rum. Směs necháme vychladnout.

 


Vloženo:23. 4. 2016  
http://www.xkuchtik.cz