xkuchtik.cz

 

KAPR NA VÍNĚ V

 

INGREDIENCE: Malý kapr (asi 1,2 kg), šťáva ze 3 citronů, 1,5 dcl oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mletých mandlí, 3 cibule, 2 dcl bílého přírodního vína, pepř, sůl, petrželová nať.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného a osoleného kapra potřeme olejem, osolíme a 2 hod. necháme v chladu. Na oleji osmahneme celé stroužky česneku, vidličkou je vybereme, odložíme na talířek a ve stejném oleji do zlatova kapra obaleného v mouce opečeme. Česnek utřeme se solí, mletými oloupanými mandlemi, strouhanou cibulí, citronovou šťávou a polovinou vína. Směsí rybu potřeme na povrchu i uvnitř, podlijeme trochou vody a zbývajícím vínem, posypeme pokrájenou petrželkou a 30 min. pečeme.
 

 


Vloženo:21. 12. 2013  
http://www.xkuchtik.cz