xkuchtik.cz

 

VÁNOČNÍ OŘÍŠKOVÉ SRDÍČKA

 

INGREDIENCE: 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných pražených lískových oříšků, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, rybízový nebo višňový džem na slepení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme kolečka (polovinu s malým srdíčkem uprostřed) a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme při 170°C po dobu 6-7 minut. Upečené zchladlé podkůvky po dvou slepíme džemem.
 

 


Vloženo:5. 12. 2016  
http://www.xkuchtik.cz