xkuchtik.cz

 

BAVORSKÉ VDOLEČKY (OD BABIČKY)

 

INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, 30 g droždí, 60 g mouč. cukru, 2 dl mléka, 1 vejce, citronová kůra, 50 g tuku (Hera nebo Dukát), sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlažného mléka, droždí, trochu cukru a mouky připravíme kvásek. Do prosáté mouky dáme vejce, zbylý cukr, nastrouhanou citr. kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, zbylou dávku vlažného mléka, vykynutý kvásek a směs promícháme, vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Poté na pomoučněném vále rozválíme těsto na 15 mm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka. Vdolečky necháme opět vykynout. Do vykynutých vdolečků uděláme důlek a touto stranou je vkládáme do horkého tuku a přikryjeme pokličkou. Když vdolečky obrátíme v tuku, již je nepřikrýváme. Usmažené vdolečky potřeme rozmíchaným povidly, posypeme jemně strouháním tvarohem a navrch dáme ušlehanou smetanu.
 

 


Vloženo:13. 10. 2013  
http://www.xkuchtik.cz