xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÝ BŮČEK NADÍVANÝ (OD BABIČKY)

 

INGREDIENCE: 500 g vepřového bůčku, 3 rohlíky, 1 vejce, 30 g margarínu, muškátový květ, mletý pepř, sůl, kmín, petrželová nať, mléko, hl. mouka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček opereme ve vlažné vodě. Ostrým nožem uděláme středem kapsu na plnění. Rohlíky nebo veku nakrájíme na drobné kostky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout, poté přidáme vejce, květ, pepř, drobně sekanou nať a margarin. Vše dobře promícháme. Nádivkou naplníme proříznutý otvor (kapsu) v mase, stejnoměrně jí urovnáme a otvor uzavřeme jehlou nebo zašijeme niti. Bůček osolíme, pokmínujeme, položíme do pekáče kůží dospod a podlijeme. Během pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, obrátíme je kůží nahoru, kůži nakrájíme na dílky, posolíme a dopečeme dorůžova. Upečený bůček vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hl. moukou, zasmáhneme, podlijeme vodou a za stálého míchání dobře provaříme.
Příloha: brambory, houskový knedlík, zelí nebo špenát.
 

 


Vloženo:23. 6. 2013  
http://www.xkuchtik.cz