xkuchtik.cz

 

HRACHOVÁ POLÉVKA (OD BABIČKY)

 

INGREDIENCE: 2 l vody, 150 g hrachu, 50 g sádla, 1 cibule, česnek podle chuti, 60 g hl. mouky, sůl, pepř, majoránka, polévkové koření, 1 žemle a lžíce sádla n osmažení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraný hrách důkladně propláchneme, namočíme do studene vody a necháme nabobtnat asi 4-5 hodin. Poté přidáme trochu vody a uvaříme jej doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme tak světlou jíšku. Jíšku zalijeme vodou, rozšleháme a za častého míchání povaříme. Přidáme hrách, vše společně povaříme a potom prolisujeme nebo rozmixujeme. Polévku osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou, utřeným česnekem a dochutíme polévkovým kořením. Polévku podáváme s houskou, kterou jsme nakrájeli na kostičky a osmažili na sádle.
 

 


Vloženo:4. 5. 2013  
http://www.xkuchtik.cz