xkuchtik.cz

 

TVAROHOVÁ ŽEMLOVKA (OD BABIČKY)

 

INGREDIENCE: Žemle, veku nebo obyčejnou vánočku, 3 vejce, 5 dl mléka, 500 g měkkého tvarohu, 50 g cukru krupice, citronová kůra, citronová šťáva, 10 g rozinek, 150 g margarínu nebo másla, vanilkový cukr.
POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozmícháme s vejcem, cukrem, kůrou a šťávou z citronu a vanilkovým cukrem, opláchnutými a spařenými rozinkami. Žemli nakrájíme na tenké plátky, které zvlhčíme mlékem, do kterého jsme rozšlehali 2 vejce. Pekáč vymastíme ½ dávky tuku, na dno rozložíme 1/3 zvlhčených žemlí potřeme ½ dávky ochuceného tvarohu, vrstvy střídáme. Poslední vrstvu tvoří provlhčené žemle, které pokapeme zbytkem rozpuštěného tuku a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Žemlovku po upečení krájíme na kostky, sypeme mouč. cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

 


Vloženo:24. 2. 2013  
http://www.xkuchtik.cz