xkuchtik.cz

 

PANENSKÁ SVÍČKOVÁ PEČENĚ V BRÁNICI.

 

INGREDIENCE: Vepřová panenská svíčková 200 g vepřové bráníce, lžíce sádla, 1 cibule, sůl, kmín, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenskou potřeme solí a česnekem a zabalíme do bránice. Na pekáček dáme sádlo drobně nakrájenou cibuli, položíme panenskou, mírně okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme do růžova. Během pečení přeléváme výpekem. Dáváme pozor, abychom nespálili cibuli. Pečenou panenskou podáváme jako teplé jídlo nebo i na studeno, krájenou na plátky přes vlákno. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, štouchané brambory se škvarky a pokrm vždy doplníme zelnými saláty nebo jinou zeleninovou přílohou.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz