xkuchtik.cz

 

RYBÍ KARBANÁTKY 3

 

INGREDIENCE:
500 g rybího filé nebo vykostěných ryb,
1 cibule,
3 stroužky česneku,
2 vejce, rohlík namočený v mléce,
50 g hl. mouky, sůl, ml. pepř,
100 g strouhanky, olej na smažení.
 
Nálev:
1 l vody,
300 ml octa,
100 g cukru,
200 g mrkve,
200 g celeru,
1 petržel,
100 g červené cibule,
1 svazek kopru, celý pepř, nové koření.
 
POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby umeleme spolu s cibulí a česnekem. Přidáme vejce, na kousky natrhaný rohlík a podle potřeby zahustíme moukou. Osolíme a opepříme. Těsto necháme v chladnu odležet 2 hodiny.
Nálev připravíme tak, že nakrájenou mrkev, celer a petržel vaříme s novým kořením a pepřem cca10 minut do poloměkké. Necháme zchladnout a přilijeme ocet, přidáme cukr a promícháme. Z rybího těsta uděláme malé placičky, obalíme je ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Do sklenice naskládáme zeleninu z nálevu, střídavě s teplými karbanátky, přidáme nakrájenou na kolečka cibuli, snítku kopru. Vše zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Po několika dnech můžeme konzumovat (lepší jsou až po 14 dnech odležených v chladnu).

 

 


Vloženo:6. 1. 2013  
http://www.xkuchtik.cz