xkuchtik.cz

 

DUŠENÉ HOVĚZÍ LEDVINKY

 

INGREDIENCE: 800 g hovězích ledvinek, 2 cibule, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku Iva, půl lžičky kmínu, pepř podle chuti, sůl, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky podélně naplocho rozkrojíme. Pečlivě vykrájíme a odstraníme všechny kanálky, žilky s tukem. Ledvinky pak důkladně vypereme a dáme okapat. Nakrájíme je na proužky a dáme osmahnout na rozsekanou cibuli, zpěněnou na rozehřátém tuku. Opepříme, okmínujeme a dusíme za občasného podlévání doměkka. Pak vysmahneme šťávu do tuku, zaprášíme moukou, ještě osmahneme, zalijeme studenou vodou, osolíme a za stálého míchání několik minut vaříme, až je šťáva lesklá a hladká. Pak podáváme s knedlikem nebo rýží a kompotem.

 


Vloženo:24. 6. 2012  
http://www.xkuchtik.cz