xkuchtik.cz

 

LEVNÝ JABLKOVÝ ZÁVIN (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál se dá 200 g mouky, 50 g másla 50 cukru, 1 kávová lžička sody a vše se dobře asi 10 minut nožem dohromady seká. Trochu se osolí a 3 lžícemi mléka zadělá. Těsto se dobře vypracuje a nechá přikryté stát ½ hodiny. Zatím se oloupe a na lístky nakrájí asi 6 jablek, osmaží 2 postrouhané housky máslem pokropené. Těsto se tence vyválí, na dva díly rozkrojí, ty se posypou osmaženou houskou, cukrem a pak jablky, na ně opět přijde houska a cukr, s pravé i levé strany přeloží, záviny se dají na pomaštěný plech, pomažou vejcem a při mírném ohni upekou.

 


Vloženo:10. 3. 2012  
http://www.xkuchtik.cz