xkuchtik.cz

 

KAPR PEČENÝ NA SARDELI (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

Na Štědrovečerní stůl !!

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný kapr se rozdělí na poloviny nebo rozkrájí na porce, méně osolí, každý díl se potře sardelovou pastou, nechá odležet, pak se vloží do pekáče s rozpáleným máslem, posype bílou strouhanou houskou, každý díl po povrchu pokape máslem a peče se asi 20 minut. Při pečení se podleje polévkou. Měkké maso se vyndá na teplou mísu, šťáva se zapráší moukou, povaří a vleje na maso. Zdobí se dílky citronu a zelenou petrželkou. Také se může v másle zapěnit cibulka, nebo při pečení podlévat kyselou smetanou. Podává se s brambory.

 


Vloženo:23. 12. 2011  
http://www.xkuchtik.cz