xkuchtik.cz

 

UTOPENCI Z RYBÍCH KARBANÁTKŮ

 

INGREDIENCE:
2 kg rybího masa - filety, pangas apod.,
2 velké cibule,
4 větší česnekové stroužky,
2 housky namočené v mléku,
6 vajec, koření na ryby, sušená petržel, kmín, pepř, sůl, majoránka, špek, strouhanka,
1 Deko uvařené dle návodu,
cca 8-9 zavařovacích sklenic, olej,
další 2 cibule nakrájené na plátky.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Syrové rybí maso pomeleme ve strojku, dále pomeleme syrovou cibuli, česnek a nakonec vymačkané housky.
Do hmoty přidáme celé vejce, koření tak nějak od oka, jen se soli pozor a špek syrový, nakrájený na kostičky.
Pořádně rozmícháme a zahustíme strouhankou - té dávám požehnaně.
Necháme nejlépe přes noc odležet v lednici a na druhý den můžeme dohustit strouhankou.
Děláme malé kuličky, obalujeme ve strouhance a smažíme.
Necháme vychladnout na plechu, vložíme do sklenic, proložíme cibulí a zaléváme teplým nálevem z Deka.
Zavíčkujeme a uložíme minimálně na 14dní a více, někde v chladu. Dají se jíst i po týdnu, ale čím starší, tím lepší.

 


Vloženo:13. 8. 2010  
http://www.xkuchtik.cz