xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ KOLENO (OD JARINKY)

 

INGREDIENCE: Vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo.

POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme do pekáče. Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládě uděláme podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do svého domácího krematoria. Vydržte, dokud není masíčko hotové! Přikusujeme např. báječné bramborové placičky, také je dobrý chleba, ale je možno přiložit i brambory a zelí. Poslední dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo vložit už ze začátku ke kolínku.

 


Vloženo:29. 1. 2010  
http://www.xkuchtik.cz