xkuchtik.cz

 

DOMÁCÍ PAŠTIKA IV

 

INGREDIENCE:
500 g hovězího masa,
500 g vepřového plecka,
500 g bůčku,
500 g drůbežích stehen,
250 g drůbežích jater,
1 velká mrkev,
1 petržel,
1 malý celer,
2 cibule,
2 bobkové listy,
několik zrn nového koření,
lžička majoránky,
lžička nastrouhaného muškátového oříšku,
2 housky,
3 vejce, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Na lehce rozehřátém tuku smažíme posekané cibule, přidáme očištěné játra a spolu smažíme asi 2-3 minuty.
Toto odstavíme do vystydnutí. Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a dusíme ve troše vody.
Do dusícího masa přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, bobkové listy a koření.
Vše dusíme do měkka. Vyjmeme podušené maso i zeleninu a necháme vychladnout.
Odstraníme bobkové listy.
Ve vývaru namočíme housky.
Přes mlýnek na maso dvakrát přemeleme udušené maso, játra s cibulí, lehce vymačkané housky a zeleninu.
Do umleté masy dodáme vejce, majoránku, muškátu, sůl, pepř a vše důkladně vymícháme.
Jestli je masa příliš hustá dodáme několik lžic vývaru.
Tuto masu přeložíme do vymazané formy a zarovnáme povrch.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi okolo 1,5 hodiny.
Na povrchu paštiky se musí utvořit zlatavá kůrka.
Paštiku podávám s pečivem nebo chlebem:
Na studeno s červeno řepou, na teplo se salátem ze syrové zeleniny.

 


Vloženo:25. 9. 2010  
http://www.xkuchtik.cz