xkuchtik.cz

 

KAPR JIHOČESKÉHO RYBÁŘE

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: 900 g kapra, 50 g slaniny, 2 cibule, 60 g sušených švestek bez pecek, 60 g vlašských ořechů, máslo, olej, 1,5 dl červeného vína, hrst sušených hub, 4 stroučky česneku, pepř, bobkový list, hřebíček, zázvor, hladká mouka, chlebová kůrka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme, osolíme, prošpikujeme slaninou, potřeme utřeným česnekem smíchaným se zázvorem. Pomoučíme a opečeme na oleji. Přidáme ořechy, čtvrtky švestek, uvařené houby, víno, pepř, bobkový list, hřebíčky a strouhanou kůrku. Podlijeme a přikryté dusíme do měkka.

 


Vloženo:20. 12. 2009  
http://www.xkuchtik.cz