xkuchtik.cz

 

KAPR PO POLSKU

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: Kapr (2 kg), svazek polévkové zeleniny, 150 ml červeného vína, 50 g hrozinek a spařených a oloupaných mandlí, 2 lžičky cukru, šťáva z citronu, 2 listy bobkové, 4 hřebíčky, po 6 zrn nového koření a pepře, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, omyjeme a osušíme, pokapeme citronem, osolíme a odstavíme do chladna na 45 mnut. Zeleninu zalijeme 1 litrem vody a přidáme koření. Vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Vývar vychladíme a přecedíme. Rybu zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 30 minut. Odstavíme a necháme v hrnci vychladnout. Poté vyjmeme a nakrájíme na podkovy, vyjmeme páteř a kosti a uložíme na mísu. V kastrolku necháme zkaramelizovat cukr. Vlijeme přecezený vývar a víno. Mícháme, až se karamel rozpustí. Vaříme na malém plameni, až omáčka zhoustne. Dodáme hrozinky a mandle. Porce ryby zaplijeme omáčkou a odstavíme do vychladnutí, poté podáváme

 


Vloženo:20. 12. 2009  
http://www.xkuchtik.cz