xkuchtik.cz

 

KAPR NA MODRO III

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: 1,5 kg kapra, sůl, 1/8 l octa, 1/2 celeru, 1 menší petržel, 1 mrkev, 100g cibule, 10 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 1/2 bobkového listu, 150g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do osolené vody dáme na kolečka pokrájenou zeleninu, celé koření a vaříme 20 minut. Rybu dáme na pekáček kůží nahoru a opatrně poléváme vařícím octem. Potom přidáme zeleninu. Vývar lijeme ze strany, abychom neporušili barvu kůže. Přikryjeme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyndáme, ozdobíme zelenou petrželí a citrónem, pokapeme máslem.

 


Vloženo:23. 12. 2009  
http://www.xkuchtik.cz