xkuchtik.cz

 

TLAČENKA KREVNÍ.

 

INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 1 vepřové koleno, 500g vepřové plece, 300g vepřových kůží, 1 vepřové srdce, 2 dl vepřové krve, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka. POSTUP PŘPRAVY: Maso uvaříme stejným způsobem jako u předchozího receptu - zabijačková tlačenka. Kůže uvaříme samostatně, vývar použijeme k masu. Maso nakrájíme na drobnější kostky, kůže jemně semeleme. Vše pak v míse promícháme se scezenou krvi, ochutíme třeným česnekem a kořením. Podle potřeby zředíme vývarem. Směs plníme do tlačenkových střev. Vaříme v horké vodě tak dlouho, až po napíchnutí nevytéká růžová šťáva od krve. Po uvaření (a,si 1 hodinu) necháme tlačenku vychladit. V průběhu chlazení několikrát otočíme.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz