xkuchtik.cz

 

KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY IV

 

INGREDIENCE:
1 středně velká kapusta,
300 g vařeného uzeného masa, nejlépe krkovice,
1 menší cibule,
4 vejce,
200 - 250 ml mléka,
20 g másla,
3 lžíce hladké mouky,
svazek petrželky kudrnky,
sůl,
čerstvě mletý černý pepř,
strouhanka na zahuštění těsta a obalení karbanátků,
slunečnicový olej na smažení.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Kapustové listy uvaříme v osolené vodě do poloměkka, cca 3 – 5 minut, zchladíme studenou vodou a necháme dobře okapat, popřípadě vodu vymačkáme.
Spolu s uzeným masem kapustu umeleme na masovém strojku.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sekanou petrželku, osmahneme, zasypeme moukou, opět krátce osmahneme a za stálého míchání postupně zalijeme mlékem (2 lžíce mléka nechme stranou) a uvaříme hustou kaši, ochutíme solí a pepřem (kdo má rád, může dochutit ještě muškátovým květem nebo muškátovým oříškem).
Do této polo vychladlé kaše přimícháme žloutky, vmícháme mleté maso s kapustou.
Vše dobře promícháme, případně ještě dochutíme.
Pokud je hmota řídká, zahustíme strouhankou.
Z těsta tvarujeme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaných bílcích nastavených dvěma lžícemi mléka a špetkou soli, obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme s chlebem.

 


Vloženo:31. 10. 2010  
http://www.xkuchtik.cz