xkuchtik.cz

 

BRAMBOROVÁ POLÉVKA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Půl cibule se slupkou nechá se vařit asi ½ hodiny, poté se vyndá, do vody se dá na kostečky krájená zelenina (petržel, celer, mrkev, kapusta), sušené houby, osolí se to a opět asi ¼ hodiny vaří. Poté se přidají na větší kostky nakrájené brambory, a když jsou téměř měkké, zasmaží se polévka řídkou, ne tmavou jíškou, nejlépe ze sádla, dobře povaří. Přidá se utřený česnek se solí a majoránka. V létě i zelená petrželka. Jsou-li čerstvé hříbky, udusí se zvlášť na másle místo sušených a rozdělí na talíře do polévky. I sušené houby se mohou přes noc máčet, pak nakrájet na menší kousky, dusit dosti osolené na omastku za podlévání vodou, v níž se máčely, a poté přidat do hotové polévky.

 


Vloženo:13. 3. 2009  
http://www.xkuchtik.cz