xkuchtik.cz

 

JITRNICOVÝ PREJT I.

 

INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme na kostičky nakrájené i mleté maso na jemno nakrájenou cibuli, kterou jsme na sádle osmažili do růžova, dochutíme kořením a solí a vývarem, upravíme hustotu. Hotový prejt nalijeme na pekáček a zvolna pečeme asi hodinu.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz